Rolstoelvriendelijke sauna’s in Nederland

Als je afhankelijk bent van een rolstoel en een sauna- of wellnessresort wilt bezoeken, dan kom je vaak voor een teleurstelling te staan. Helaas zijn er in Nederland nog steeds vrij weinig volledig rolstoelvriendelijke- en/ of rolstoeltoegankelijke sauna’s. Er zijn veel sauna’s in Nederland, maar welke zijn er nu rolstoelvriendelijk en/ of rolstoeltoegankelijk?

Wij zochten het voor je uit en hebben 79 Nederlandse sauna’s per mail gevraagd of hun sauna al dan niet rolstoelvriendelijk/rolstoeltoegankelijk is. Daaruit is een lijst gekomen met 32 sauna’s die in meer of mindere mate rolstoelvriendelijk zijn, dat is ruim 40% van de onderzochte sauna’s. Ook geven wij aan welke sauna’s ons hebben laten weten niet rolstoelvriendelijk te zijn.

Rolstoelvriendelijke sauna’s

Wij hebben op basis van de reacties van de sauna’s een lijst samengesteld van sauna’s die in meer of mindere mate rolstoelvriendelijk zijn. Op de simpele vraag of een saunaresort al dan niet rolstoelvriendelijk is kan niet zomaar ‘ja’ of ‘nee’ geantwoord worden. Sommige sauna’s geven aan wel (deels) rolstoelvriendelijk te zijn, maar sommige faciliteiten zijn niet te bereiken (mits de rolstoelgebruiker enkele stappen zou kunnen lopen). Soms is er ook geen douchestoel, lift of invalidentoilet aanwezig, maar zijn er wel andere mogelijkheden. We proberen in dit artikel in ieder geval een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de rolstoelvriendelijkheid van de betreffende sauna’s! Wil je, als rolstoelgebruiker, voor de eerste keer naar een bepaalde sauna gaan en twijfel je? Bel dan van te voren de sauna, zodat je zeker weet dat je niet voor teleurstellingen komt te staan.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Gelderland

Veluwse Bron in Emst

De Veluwse Bron is rolstoelvriendelijk. Zij hebben een lift in het resort waarmee je naar de eerste verdieping, de receptie en naar beneden kunt. De Veluwse Bron heeft een rolstoeltoegankelijk toilet met aangepaste leuningen. De baden zijn alleen toegankelijk via een trappetje, net zoals enkele sauna’s buiten. Alle andere faciliteiten zijn toegankelijk. Een douchestoel is niet aanwezig (wel mogelijkheid om deze mee te nemen).

De Zwaluwhoeve in Hierden

De Zwaluwhoeve is gedeeltelijk rolstoelvriendelijk. Zij hebben geen lift, maar alles in op de begane grond. De kleedruimtes zijn wel boven, maar voor gasten met een rolstoel is er mogelijkheid om beneden om te kleden in een aparte ruimte. Er is geen douchestoel in de douches aanwezig, maar er is wel een mogelijkheid om een gewone stoel neer te zetten. De baden hebben geen rolstoellift, maar er zijn wel trappetjes om in de baden te komen. Verder is het terrein rolstoelvriendelijk en heeft de Zwaluwhoeve ook rolstoeltoiletten.

Sanadome in Nijmegen

Sanadome is niet echt een saunaresort, maar meer een thermenlandschap waar je kunt genieten van diverse baden en enkele sauna’s. Sanadome is door het Landelijk Bureau Toegankelijkheid Mindervaliden erkend als toegankelijk. Er zijn toiletten voor mindervaliden, douchestoelen en liften.

Sauna & Beauty Oase in Nederasselt

De begane grond van Sauna & Beauty Oase is volledig toegankelijk, maar in de cabines is het niet mogelijk om met de rolstoel naar binnen te gaan. Het zwembad en alle baden zijn alleen via een trap toegankelijk.

Sauna Palestra in Braamt

Sauna Palestra is rolstoeltoegankelijk, maar helaas beschikken zij niet over een invalidetoilet in het sauna complex. Douchen is wel mogelijk met een douchestoel (zij hebben 1 douchestoel te leen, maar die moet dan wel vooraf gereserveerd worden). Een tillift hebben zij helaas niet ter beschikking.

Thermen Nijmegen in Nijmegen

In principe is Thermen Nijmegen rolstoelvriendelijk, maar er zijn wel een paar lastige dingen. Zo hebben zij wel een rolstoeltoilet, maar geen douchestoel. De massagekamers en de zonnebanken zijn met een (steile) trap naar boven.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Brabant

Thermae Son in Son

Thermae Son is volledig rolstoelvriendelijk en rolstoeltoegankelijk.

Wellness Centre de Thermen in Rosmalen

Het is mogelijk om Wellness Centre de Thermen met een rolstoel te bezoeken. Alle thermen- en horecafaciliteiten zijn op de begane grond, alleen de behandelingen zijn boven. Helaas is er geen douchestoel aanwezig.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Drenthe

Sauna Peize in Peize

Deze sauna is zeer rolstoel vriendelijk. Alle faciliteiten bevinden zich op de begane grond zonder noemenswaardige drempels. Alle sauna’s zijn met een rolstoel te bereiken, met uitzondering van de 100 graden sauna. Helaas is het wel zo dat het zwembad alleen toegankelijk is door het betreden van een trap die afloopt het water in. Tevens beschikt Sauna Peize over een eigen rolstoel waarmee je de sauna in kunt of mee kunt douchen. Deze stellen zij voor hun gasten beschikbaar wanneer de wens is deze te gebruiken. Dit kun je dan desgewenst bij je reservering telefonisch aangeven zodat de rolstoel de hele dag voor je beschikbaar is. Zij hebben helaas geen invaliden toilet, maar de toiletten op het sauna plein zijn zo ruim opgezet dat je daar makkelijk met een rolstoel terecht kunt. Wanneer je met 2 personen komt mag uw eventuele begeleider gratis naar de sauna.

Sauna & Thermen Zuidwolde in Zuidwolde

Dit is een redelijk rolstoelvriendelijk saunacomplex, míts je een paar stappen kunt lopen. Er is een invalidetoilet en een ruimte op de begane grond waar je je kunt omkleden. Douchen is ook geen probleem. De beauty/massage-afdeling bevindt zich op éérste verdieping, maar mocht je een behandeling of massage willen boeken, hebben zij speciaal voor jou een kamer op de begane grond beschikbaar. De sauna’s zelf zijn niet rolstoeltoegankelijk. Als je zelf enkele stappen kunt lopen, kun je de rolstoel buiten laten staan. Er is geen lift bij het zwembad.

Thermen en Beauytcentrum Anholts in Schoonebeek

Bij Thermen en Beauytcentrum Anholts is geen douchestoel, rolstoeltoilet of lift aanwezig. Wel hebben zij een aantal gasten met een rolstoel, maar deze kunnen een aantal stappen zelf zetten. Ook om in de cabine en in de baden te komen. Er is wel mogelijkheid om op de begane vloer om te kleden. Als je twijfelt kun je ten allen tijden voor openingstijd even langskomen om het te bekijken.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Utrecht

Spa Sereen in Tienhoven

Spa Sereen is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een kleedruimte op de begane vloer, dit is dezelfde als de sauna’s en baden. De behandelruimtes voor massages en dergelijke zijn wel op de eerste verdieping. Deze zijn helaas niet te bereiken met een lift.

Omega spa & wellness in Soesterberg

Omega spa & wellness is een rolstoelvriendelijke sauna. Er is een lift aanwezig in het gebouw. Er is alleen (nog) geen douchestoel bij de douches. Momenteel bieden zij een kruk.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Groningen

Fontana Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans

Fontana Bad Nieuweschans is grotendeels rolstoelvriendelijk. Zij hebben 2 mindervalide douches (en de beschikking over een bad rolstoel) daarnaast hebben zij een stoellift om in en uit het thermaalbad te komen. Het Balneo bad (binnen op het saunaplein) is minder toegankelijk, omdat deze uitsluitend bereikbaar is door middel van een trapje. De sauna’s buiten zijn toegankelijk.

Thermen de Waterlelie in Zevenhuizen

Thermen de Waterlelie heeft de mogelijkheid om op de begane grond om te kleden. De meeste faciliteiten zijn op de begane grond. Er is echter geen douchestoel, lift of invalidentoilet aanwezig.

Sauna & Beautyfarm Midwolda in Midwolda

Dit sauna complex is niet geheel rolstoelvriendelijk, echter is het wel mogelijk als de persoon zelf in en uit de rolstoel kan komen de diverse sauna`s en zwembad overal te bereikbaar.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Zuid-Holland

Elysium in Bleiswijk

Elysium is beperkt rolstoeltoegankelijk. Er is geen lift aanwezig, maar wel een douchestoel. Er is geen invalidentoilet.

Thermen Holiday Schiedam in Schiedam

Deze sauna is rolstoelvriendelijk. Er is één douchestoel aanwezig in het complex, waar je gebruik van kunt maken. Ook is er een lift aanwezig zodat je ook naar de bovenverdieping van het complex kunt gaan. Tevens is er ook een rolstoeltoilet aanwezig.

Centre du Lac in Pijnacker

Het is mogelijk om in een rolstoel een deel van de sauna’s te betreden. Centre du Lac heeft een aantal vaste gasten die de sauna ook in rolstoel betreden. De begane grond binnen in het saunagedeelte is met een rolstoel te betreden, hier staan/zijn 4 sauna’s, een bubbelbad, ijsgrot, kruidenbad, koud dompelbad en zwembad. Via een wenteltrap kun je ook naar een benedenruimte waar nog 1 sauna is, maar dat gedeelte is dus niet rolstoeltoegankelijk. In de tuin staan 3 sauna’s, waarvan 1 sauna in een rolstoel te bereiken is. Ook kun je buiten gebruik maken van het dompelbad en bubbelbad. Zij beschikken helaas niet over een douchestoel en lift. Wel hebben zij bij de receptie een rolstoeltoilet. Als je wilt kun je op afspraak een keer bij hen langskomen voor openingstijd (10.00 uur) zodat je het saunagedeelte kunt bekijken.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Flevoland

Aphrodite’s Thermen in Dronten

De rolstoelvriendelijkheid van Ahprodite’s Thermen hangt af van hoe mobiel de rolstoelgebruiker is. Er is een douche stoel aanwezig. Er is geen rolstoellift aanwezig, maar wel een luie trap met leuning. Het is wel noodzakelijk dat er een begeleider bij de rolstoelgebruiker aanwezig is.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Noord-Holland

Sauna Amstelland in Uithoorn

Sauna Amstelland is een rolstoelvriendelijke sauna. Het grootste gedeelte is gelijkvloers. Met de rolstoel kan onder de douche gegaan worden, er is geen aparte stoel voorhanden. Er is geen rolstoeltoilet aanwezig.

Wellness Spaarnwoude in Velsen-Zuid

In de hotel lobby is een compleet ingericht invalide toilet met keurmerk. In de wellness zelf zijn er alleen normale toiletten voor dames en heren. Er is een douchestoel beschikbaar in de wellness. Wellness Spaarnwoude is een kleinschalige sauna, de cabine is niet toegankelijk voor een rolstoel. Mogelijk kan er iets geïmproviseerd worden met een rollator. In het zwembad is geen speciale tillift maar personeel kan wel assistentie verlenen. Je kunt vrijblijvend de accommodatie komen bekijken en kijken wat er mogelijk is.

Sauna van Egmond in Haarlem

Het pand van Sauna van Egmond is uit 1924 en derhalve niet geheel rolstoelvriendelijk. Er zijn een aantal faciliteiten gelijkvloers (kleedkamer, toiletten (geen aangepast toilet), 2 saunacabines (de deuren zijn niet al te breed), doucheruimte (douchestoel aanwezig!), 1 voetenbad, infraroodcabine, caldariumbanken met kleurentherapie,patio met afkoelmogelijkheden, stilteruimte, bar en een deel van het restaurant). Het stoombad, zwembad, het sanarium en Caldarium Maximus zijn uitsluitend via een paar treden te bereiken. De beautysalon, bioscoop, dakterras en massagestudio zijn op een hogere verdieping geleden en uitsluitend per trap te bereiken (er is geen lift helaas). Het personeel van Sauna van Egmond is altijd bereid te helpen waar zij kunnen om een eventueel bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen.

Sauna Grosthuizen in Avenhorn

Bij Sauna Grosthuizen is alles gelijkvloers en goed te doen met een rolstoel. Ook is het mogelijk om te douchen met de rolstoel en hebben zij een breder toilet.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Limburg

Sauna Vilt in Berg en Terblijt

Bij Sauna Vilt is wel alles gelijkvloers, maar zij hebben geen speciale aanpassingen aan toiletten of liften.

Thermae 2000 in Valkenburg

Thermae 2000 is volledig rolstoel toegankelijk. Je kunt een lift gebruiken voor de verschillende etages, een speciale tillift om in het bad te kunnen en ruime douches waar je gemakkelijk in kunt.

Thermaalbad Arcen in Arcen

Thermaalbad Arcen is rolstoelvriendelijk, zo hebben zij grotere omkleedruimte, aangepaste toiletten en douches, er zijn badrolstoelen en er is een stoellift.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Overijssel

Sauna & Beauty Ommen in Ommen

Er is een lift aanwezig zodat je in de kleedruimte kunt komen en vanuit daar ook weer met de lift naar het saunalandschap. Helaas is er geen rolstoeltoilet of douchestoel aanwezig. Het enige drempeltje wat zij hebben is van de relaxruimte naar buiten. De whirlpool en 85 graden sauna buiten zijn goed bereikbaar. De lavendelsauna zit verder in de tuin gelegen, hier kun je helaas niet komen i.v.m. een trap. Het is mogelijk om een keer te gaan kijken.

Sauna Swoll in Zwolle

Sauna Swoll is (bijna) volledig trap en drempelloos. Ook zijn alle deuren (ook die van de sauna’s) extra breed, zodat je er met een rolstoel door kunt .In het natte gedeelte staat een plastic stoel die je kunt gebruiken onder de douche en ook is er een speciaal invalide toilet. Er zijn echter geen liften.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Zeeland

Wellness Goes in Goes

Wellness Goes is rolstoeltoegankelijk. Er is een invalidentoilet en de mogelijkheid om met de rolstoel bij de douchecabines en sauna’s te komen. Echter is er geen douchestoel of lift aanwezig.

Rolstoelvriendelijke sauna’s in Friesland

Wellcome Wellness Vlieland op Vlieland

Deze sauna is gedeeltelijk rolstoel vriendelijk. Er is geen douchestoel en geen rolstoeltoilet aanwezig. Voor de grote trap naar de Wellness toe hebben zij wel een stoeltjes lift, maar het laatste kleine trapje helaas niet. De sauna heeft wel bijna alles gelijkvloers, er zit alleen een verhoging voor de rustbedden en de jacuzzi.

Thermen Saunastate in Gorredijk

Deze sauna is beperkt tot goed rolstoelvriendelijk. De sauna faciliteiten zijn allen op de beneden verdieping en goed bereikbaar. De kleedruimte is op de 1e verdieping, maar het is wel mogelijk om beneden om te kleden. Er is helaas geen douchestoel aanwezig.

Sauna’s die NIET rolstoelvriendelijk zijn

Deze Nederlandse sauna’s zijn niet rolstoelvriendelijk- en/of toegankelijk:

 • Spa Puur. Deze sauna is helaas niet rolstoeltoegankelijk. Er is dan ook geen douchestoel aanwezig.
 • Devarana. Teveel hoogteverschillen, trappen en gladde vloeren.
 • Beauty & wellness Fonteyn Thermen. Vanuit de kleedruimte dient al een vrij grote drempel over gegaan te worden. Tevens zijn de bubbelbaden ook alleen maar bereikbaar met een aantal traptreden en het zwembad dient ook via een trap betreden te worden.
 • Wellness Center de Bronsbergen. Geen lift voorziening en geen speciale invalide toilet. Gezien het aantal trappen is het gebouw niet geschikt als je volledig afhankelijk bent van een rolstoel.
 • Thermen Houten. Helaas is Thermen Houten niet rolstoelvriendelijk. Er is geen douchestoel, roelstoelloilet, lift etc. aanwezig. Ook zijn er verschillende trappetjes naar de faciliteiten en baden.
 • Wellness Roosendaal. Deze sauna is helaas niet rolstoel vriendelijk. De wellness is niet gelijkvloers en er is geen lift. Een rolstoel toilet is niet aanwezig.
 • Wellness Ridderkerk. Deze sauna zit helaas in een rolstoel onvriendelijk gebouw. Het gebouw bestaat uit verschillende verdiepingen met veel trappen. Het is dus helaas niet mogelijk voor iemand in een rolstoel om gebruik te maken van de faciliteiten.
 • Orange Wellness Centre. Dit saunacentrum is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Er zijn meerdere niveauverschillen en trappen, tevens beschikken zij niet over een douchestoel of een rolstoeltoilet.
 • De Hunzebergen. Deze sauna beschikt niet over een rolstoellift, rolstoeltoilet of stoel. Het toilet voor invaliden gebruik ligt net een deur buiten het saunagedeelte (onderdeel van het hotel). Je kunt wel met de rolstoel naar het zwembad, maar in de relaxruimte moet je twee treden naar beneden te nemen.
 • Sauna Hoen. Deze sauna is niet rolstoelvriendelijk.
 • Sauna Finlandia. Helaas is Sauna Finlandia niet rolstoelvriendelijk. Deze sauna is begonnen in 1988 en gedurende 20 jaar lang is dit stukje bij beetje uitgebreid en hebben zij veel rekening moeten houden met bestaande aanwezige bebouwingen. Daarom hebben ze helaas geen rolstoelvriendelijke sauna kunnen bouwen.
 • Amadore Wellness & Beauty. De wellness is enkel via een trap te bereiken. Het is een trappetje van slechts enkele treden, maar dus niet toegankelijk met een rolstoel. Wellness behandelingen/massages zijn wel mogelijk. De betreffende ruimte daarvoor is wel met de rolstoel te bereiken.
 • Sauna Leeuwerikhoeve. Sauna Leeuwerikhoeve is een kleinschalige sauna in een oude boerderij. Er zijn hier veel trapjes en hoge drempels. Daarnaast hebben ze geen douchestoel, rolstoeltoilet of lift.
 • Sauna Dennenmarken. Dit Welness centrum is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers (dit o.a. in verband met hoogteverschillen).
 • Sauna Drome Putten. Dit saunacomplex is niet rolstoel vriendelijk. De kleedkamers bevinden zich in de kelder, al is er wel de mogelijkheid om boven om te kleden. De baden hebben allemaal een trapje naar beneden of naar boven, zij beschikken niet over een douchestoel en hebben ook geen apart rolstoeltoilet.
 • Wellness Helmond. Wellness Helmond is helaas niet rolstoelvriendelijk. Zij hebben 2 verdiepingen in de wellness, met een trap naar boven kom je bij de 2e verdieping waar ze nog 2 sauna’s en 2 rustruimtes hebben. Ook bevinden zich in de wellness wat opstapjes/trapjes naar de baden.
 • Sauna Ridderrode. Sauna Ridderrode is niet ingericht voor minder valide mensen en/of rolstoelgebruikers in verband met diverse hoogteverschillen, trappen en gladde vloeren.
 • Wellness Center de Bronsbergen. Zij hebben geen liftvoorziening en geen speciale invalide toilet. Gezien het aantal trappen is het gebouw niet geschikt als je volledig afhankelijk bent van een rolstoel.
 • Sauna ’t Dalhuus. Sauna ’t Dalhuus is helaas niet rolstoelvriendelijk. Ze hebben wel eens mensen gehad met een rolstoel, maar die konden ook nog korte stukjes lopen of staan.
 • Thermen La Mer. Zij zijn wel rolstoel toegankelijk, maar helaas niet rolstoel vriendelijk. Zij beschikken niet over een douchestoel, lift of invalide toilet. Ook bevinden er zich verschillende drempels in deze spa.
 • Spa Wellness Weesp. Helaas kun je als rolstoelgebruiker deze sauna niet bezoeken.
 • Thermen Born. Helaas is Thermen Born niet rolstoelvriendelijk.
 • Spa Loppersum. Helaas is deze sauna niet rolstoelvriendelijk. Er zijn verscheidene gedeeltes van de SPA alleen per trap(je) bereikbaar.
 • Sauna Franeker. Helaas is deze sauna niet rolstoelvriendelijk. De sauna is te klein voor rolstoelen.
 • Betuwsch Badhuys. De sauna faciliteiten zijn gelijkvloers, maar zij hebben geen rolstoeltoilet, -lift, douchestoel e.d. Ook is de relaxruimte op een verdieping en bereik je het bubbelbad met een trapje.
 • Spa Zuiver. Helaas is Spa Zuiver niet rolstoelvriendelijk. Er is wel een lift aanwezig maar in de spa zijn er geen verdere faciliteiten voor een mindervalide.
 • Sauna de Veluwe. Helaas is Sauna de Veluwe niet rolstoelvriendelijk.
 • Wellness Sittard. Dit wellness resort is niet optimaal voor gasten in een rolstoel. Om bij de afdeling wellness te komen kun je de lift naar de 5e etage nemen. Vanaf de wellness receptie dien je ca. 8-10 traptreden naar beneden te nemen om te wellness binnen te gaan. Helaas kan dit niet omzeild worden. Sommige gasten kunnen even uit de rolstoel en zo naar beneden. Daarnaast heeft Wellness Sittard géén douchestoel en geen lift om in het zwembad te komen. Wel beschikken zij over een invaliden toilet in het wellness gedeelte. Hier en daar zijn het wellness gedeelte enkele trapjes/opstapjes om bijvoorbeeld bij het zwembad en kruidenbad te komen. Het ligt er dus aan in hoeverre je gebonden bent aan je rolstoel. Indien je volledig afhankelijk bent van je rolstoel is het niet aan te raden om gebruik te maken van Wellness Sittard.
 • Sauna Het Kuurhuys. Helaas is deze sauna niet rolstoelvriendelijk.
 • Sauna de Heuvelrug. Sauna de Heuvelrug is niet rolstoel vriendelijk. Zij zijn gevestigd in een oude boerderij en om bij hen naar binnen te komen is er al een trap en binnen hebben zij meerdere op- en afstapjes.
 • Sauna & Beauty Velp. Zij zijn gevestigd in een oud herenpand. De kleedruimte zijn op de eerste verdieping en veel sauna’s in de kelderruimte of op de begane grond. Alles is alleen bereikbaar per trap. Er is geen lift aanwezig.
 • Thermen & Beauty Zeeland. Deze sauna is helaas niet ingesteld op mensen in een rolstoel.
 • Thermen Goirle. Zij hebben geen speciale rolstoeltoilet- en lift. Wel is het mogelijk om een stoel bij de douches neer te zetten. Kun je enkele stappen zetten, dan zou je bij dit saunacomplex terecht kunnen met een rolstoel (denk hierbij aan het binnentreden van de cabines, trap af voor het zwemmen etc…)
 • Hof van Saksen. Helaas beschikken zij niet over een douchestoel of rolstoeltoilet in het sauna-complex. Ook is het moeilijk de sauna met een rolstoel te bereiken. In het hoofdgebouw is een lift aanwezig, waardoor de Spa wel bereikbaar is met een rolstoel. Wel is het mogelijk een aantal behandelingen te ondergaan.
 • Spa Gouda. Helaas hebben zij geen rolstoelvriendelijke faciliteiten.
 • Wellness 1926. Wellness 1926 is niet rolstoelvriendelijk.
 • Thermen Sauna Suomi. Helaas is dit saunacomplex niet roelstoeltoegankelijk: er zijn geen aangepaste deuropeningen, geen rolstoeltoilet of douche en geen lift voor het zwembad.
  Ook zijn de cabinedeuren niet groot genoeg om met een rolstoel te kunnen betreden.
 • Wellness SpAmeland. Wellness SpAmeland is niet rolstoelvriendelijk.
 • Sauna Thermen 5 mei. Sauna Thermen 5 mei is niet rolstoelvriendelijk. Deze sauna heeft 3 verdiepingen met een trap begaanbaar. Ook de baden zijn door middel van een trap bereikbaar. Tevens beschikken zij niet over een douchestoel of gehandicaptentoilet.
 • Kuur- en Beautycentrum de Parel. De sauna’s zelf zijn niet rolstoeltoegankelijk. De deuren zijn daarvoor te nauw en de drempels te hoog. De douches zijn ook niet te betreden met een rolstoel. Helaas is er ook geen douchestoel of een rolstoeltoilet aanwezig. De verdieping met wellnessfaciliteiten is wel te bereiken via een lift en je kunt met de rolstoel wel in het saunagedeelte komen.
 • Wellnesshoeve Butterfly. Dit saunaresort is niet rolstoelvriendelijk. Zeker de tuin niet, daar zijn veel hoogteverschillen.
 • Wellnessboerderij. De Wellnessboerderij is helaas niet rolstoelvriendelijk. Het is een oude boerderij en zit vol met op- en afstapjes. De behandelingen vinden boven plaats en er is geen lift aanwezig. Er zijn wel brede doorgangen.
 • Goos Wellness. Helaas is deze sauna niet rolstoelvriendelijk.
 • Sauna de Woudfennen. Sauna de Woudfennen is niet rolstoelvriendelijk.
 • Sauna & Beautyresort de Leliehof. Niet rolstoelvriendelijk. Er zijn diverse opstapjes en helaas geen rolstoeltoilet, lift en douchestoel.
 • Wellnesscentrum Hotel Asselt. Helaas zijn zij niet rolstoelvriendelijk.
 • Sauna van Diemen. Deze sauna is vanwege 2 trappen en diverse opstapjes niet rolstoelvriendelijk.

 

Heb je n.a.v. dit artikel vragen, opmerkingen of staan er onjuistheden in dit artikel, stuur dan een mailtje naar info@kortingsbonsauna.nl.

Meer sauna nieuws

Wellnessweken bij Vakantieveilingen

Het is weer zo ver: Wellnessweken bij VakantieVeilingen! Van zondag 26 februari t/m zaterdag 18 maart 2023 kun je weer genieten van de Wellnessweken bij VakantieVeilingen. Gedurende deze 3 weken...

Lees verder

2e saunakaartje gratis actie

Momenteel loopt er een 2e saunakaartje gratis actie van SpaOnline in samenwerking met Palmolive. Hoe werkt de 2e saunakaartje gratis actie? De actie werkt heel simpel. Ga naar de actiepagina van...

Lees verder

Corona en sauna

Naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari 2022 zijn er een aantal aangepaste landelijk geldende richtlijnen van kracht. Een van de richtlijnen is dat saunacomplexen open mogen, onder...

Lees verder

Elysium aanbieding korting en acties

Wellnessresort Elysium is een fantastisch saunacomplex in Bleiswijk, bij Rotterdam. Ben je van plan deze sauna te bezoeken, kijk dan eerst even bij onderstaande Elysium aanbiedingen, kortingen en...

Lees verder

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>