Corona en sauna

Door de opkomst van het Corona virus zijn er een aantal landelijk geldende richtlijnen van kracht. Een van de richtlijnen is dat o.a. saunacomplexen hun deuren moesten sluiten. Deze maatregel geldt tot 1 juli 2020. Vanaf 1 juli mogen de sauna- en wellnesscomplexen weer open! Beautysalons, zwembaden en (wellness)hotels mochten vanaf 11 mei jl. weer gasten ontvangen.

Houd er echter rekening mee dat je niet spontaan een uitje kunt plannen. Door de aangescherpte gezondheidsmaatregelen dien je jouw bezoek van te voren te plannen. Voor de overige actuele richtlijnen, verwijzen we je naar de website van het RIVM. Bekijk hieronder het filmpje van de VNSWB (Vereniging van Nederlandse Sauna- en Wellness Bedrijven).

Kortingsbonsauna.nl kijkt voorbij deze crisis

Ook tijdens deze coronacrisis blijven wij voor jou kortingen verzamelen. We zijn ons heel bewust van alle strenge maatregelen en dat jullie favoriete sauna’s, spa’s en wellnesscentra nog steeds gesloten zijn. Toch proberen wij, samen met deze sauna’s, spa’s en wellnesscentra, voorbij deze crisis te kijken en ons te focussen op het positieve. Dan zien we een zomer voor ons waar wij weer mogen ontspannen, waar wij kunnen genieten van massages, thermale baden en onze detox momentjes in de sauna. Door ons te richten op al het moois wat na deze coronacrisis op ons staat te wachten, verplaatsen wij onze aandacht van het negatieve naar het positieve. Laat nu net uit onderzoek zijn gebleken dat wij enorm gebaat zijn bij een positieve mindset. (Bijna net zo gebaat als bij een bezoekje aan de sauna!) Je bent onder andere minder vatbaar voor een depressie, jouw bloeddruk gaat omlaag, je immuunsysteem versterkt én je hart wordt er gezonder van!
En dat is nu net wat wij jou in deze tijd wensen; “goede, mentale en lichamelijke gezondheid”. Dus laten wij met elkaar dromen van een mooie en positieve tijd na corona en tot die tijd elkaar blijven bemoedigen.

Meest gestelde vragen rondom corona en de sauna

Om onduidelijkheden te voorkomen, hebben we voor jou de meest gestelde vragen rondom corona en de sauna op een rijtje gezet.

1. Ik heb een voucher, abonnement of e-ticket. Blijft deze nu langer geldig?

We krijgen ontzettend veel vragen binnen over de geldigheid van vouchers en kortingsbonnen. Maar ook over abonnementen en e-tickets. Wij snappen dat je nu door de bomen het bos niet meer kan zien.
Er zijn veel verschillende sauna’s en wellnesscentra’s in Nederland en het lijkt alsof een ieder zijn eigen regels heeft opgesteld m.b.t. tot geldigheid van acties, vouchers en abonnementen. Toch zijn wij na veel speurwerk erachter gekomen dat bijna alle sauna’s en wellnesscentra’s dezelfde regels hanteren. Wij hebben ze hieronder per categorie voor jou op een rij gezet, scheelt jou ook weer een hoop speurwerk.

Algemene regels m.b.t. abonnementhouders
1. Abonnementshouders waarvan het abonnement nog niet is verlopen worden gecompenseerd. Tevens wordt je abonnement opgeschort. Je ontvangt een persoonlijke email met daarin alle details. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen.
2. Abonnementshouders waarvan het abonnement in de sluitingsperiode door corona is verlopen worden bij opening van de sauna gecompenseerd. Je ontvangt een persoonlijke email met daarin alle details en voor hoe lang jouw abonnement wordt verlengd.
3. Badenkaarten worden opgeschort en blijven dus langer geldig. Je ontvangt een persoonlijke email met daarin alle details. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen.

Algemene regels m.b.t. reeds gemaakte reserveringen
1. Reserveringen tot 20 mei zijn geannuleerd, hierover heb je of ontvang je nog een email met alle details.
2. Reeds gemaakte reserveringen tot 1 september zullen, afhankelijk van de maatregelen van het Kabinet, ofwel blijven staan of worden geannuleerd. Je ontvangt altijd een email hierover met daarin alle details.
3. Aanbetalingen worden niet teruggestort, maar blijven staan. Mocht je bezoek aan de sauna niet door kunnen gaan, dan blijft deze aanbetaling geldig voor een volgend bezoek.
4. Reserveringen voor een dagje sauna of een compleet arrangement voor ná 1 september zijn bij sommige wellnesscentra’s al mogelijk. Wij verwijzen je hiervoor naar de website van de sauna of wellnesscenter die je graag wilt bezoeken om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
5. Sommige wellnesscentra’s openen vanaf 11 mei weer hun deuren, dit geldt niet voor de sauna gedeeltes. Voor alle andere onderdelen en arrangementen die nu mogelijk zijn door de versoepelingen, raden wij aan om op tijd te reserveren. Vanwege aangescherpte maatregelen is de capaciteit minder en wordt er voorts gewerkt met timeslots.

Algemene regels m.b.t. vouchers, kortingsacties en e-tickets
1. Zijn de vouchers/cadeaukaarten uitgegeven door de sauna of wellnesscenter zelf? Dan blijven deze, tot nader bericht, onbeperkt geldig.
2. Vouchers van social deal, actie van de dag, spa online en ticketveilingen blijven in veel gevallen onbeperkt geldig.
3. Komt je voucher niet van bovengenoemde websites, neem dan contact op met de verstrekker van de voucher om na te vragen tot wanneer de geldigheidsdatum wordt opgeschort.
In principe geldt namelijk dat alle overige vouchers alleen nog in te wisselen zijn indien ze geldig zijn.
4. Is je voucher verlopen? Vraag dan bij de verstrekker van de voucher of je voucher kan worden verlengd of opnieuw kan worden verstrekt (met nieuw geldigheidsdatum).
5. Jouw gekochte e-ticket is voorlopig geldig t/m 20 september 2020. Houdt de website van jouw de sauna of wellnesscenter waar jij jouw ticket hebt gekocht in de gaten, zij zullen tijdig meedelen of deze periode wordt verlengd.

2. Ik wil graag alvast wat boeken voor in de zomer, kan dat?

Wat fijn dat je voorbij deze crisis kan kijken en weer denkt aan pure ontspanning bij je favoriete sauna! Dat juichen wij alleen maar toe! Sauna’s, spa’s en wellness centra’s zijn vanaf 1 juli weer geopend en je kunt al vooruit boeken.

3. Ik zie heel veel kortingen op kortingsbonsauna.nl, kan ik daar nog steeds gebruik van maken?

Uiteraard! Zoals bij vraag 2 al gezegd zijn er veel sauna’s die het juist toejuichen dat je alvast wat voor in de toekomst wilt boeken. Hoe fijn dat dat gewoon nog steeds met onze vertrouwde korting kan! Mocht de boeking niet doorgaan vanwege verlenging van de coronamaatregelen, dan neem je de korting gewoon mee naar je volgende boeking.

4. Is jullie website nog wel actueel?

Maar natuurlijk! Wij controleren dagelijks onze kortingen en houden onze website ook tijdens deze coronacrisis gewoon bij. Dat doen wij onder andere omdat sauna’s, spa’s en wellnesscentra de mogelijkheid bieden om alvast boekingen in de toekomst te maken.

Meer sauna nieuws

2e saunakaartje gratis actie

Momenteel loopt er een 2e saunakaartje gratis actie van SpaOnline in samenwerking met Palmolive. Hoe werkt de 2e saunakaartje gratis actie? De actie werkt heel simpel. Ga naar de actiepagina van...

Lees verder

Corona en sauna

Door de opkomst van het Corona virus zijn er een aantal landelijk geldende richtlijnen van kracht. Een van de richtlijnen is dat o.a. saunacomplexen hun deuren moesten sluiten. Deze maatregel geldt...

Lees verder

Elysium aanbieding korting en acties

Wellnessresort Elysium is een fantastisch saunacomplex in Bleiswijk, bij Rotterdam. Ben je van plan deze sauna te bezoeken, kijk dan eerst even bij onderstaande Elysium aanbiedingen, kortingen en...

Lees verder

Last minute sauna: vandaag met korting naar de sauna!

Wil je vandaag naar de sauna, maar wel met korting? Er zijn manieren om goedkoop last minute naar de sauna te gaan. Hoe? Dat lees je hier. Last minute sauna met SpaOnline Via SpaOnline is het...

Lees verder

Sauna TOPDEALS

Tot 56% KORTING

Bestel nu >>