Kolven in de sauna

Als kersverse moeder met veel slapeloze nachten heb je ongetwijfeld af en toe behoefte aan ontspanning. Een dagje sauna is dan de ideale manier om bij te tanken. Als je kindje flesvoeding krijgt is een dagje sauna meestal niet zo’n probleem. Maar geef jij je kindje borstvoeding dan kan een dagje sauna praktisch wel wat lastiger zijn en zul je tussendoor ergens moeten kolven. Maar kun je eigenlijk wel kolven in de sauna? Wij geven je in dit artikel antwoord op deze vraag.

Is kolven mogelijk tijdens een dagje sauna?

Het antwoord is eenduidig: JA! Je kunt heerlijk genieten van een dagje sauna en tussendoor de tijd nemen om te kolven. Tegenwoordig hebben, zeker de grote sauna’s, speciale (kolf)ruimtes waar je tijdens je dagje sauna kunt kolven. Soms is er zelfs een koelkast en wastafel aanwezig, zodat je alles netjes kunt schoonmaken en de melk koel kunt houden. Tip: neem wel altijd van te voren contact op met de sauna om de kolfmogelijkheden af te stemmen!

Kolven in de sauna: gedoe of niet?

Kolven tijdens een dagje sauna brengt praktisch wel wat geregel met zich mee. Naast het feit dat je alle benodigdheden mee moet nemen (kolf, flesjes, koelelementen en koeltas) is het sowieso verstandig om van te voren even contact met de sauna op te nemen en zeker te stellen dat je op de dag van je saunabezoek een kolfruimte ter beschikking hebt. Heb je een elektrische kolf? Zorg er dan voor dat er een stopcontact aanwezig is.

Hoeveel tijd kost kolven tijdens een dagje sauna?

De tijd dat je kwijt bent aan kolven tijdens een saunadag is uiteraard afhankelijk van de leeftijd van je kindje en het aantal voedingen dat je moet kolven. Voordeel is wel dat je zelf bepaalt wanneer je kolft en niet je kindje. Dat geeft op zo’n dag voor jezelf natuurlijk wel wat extra vrijheid!
Tip: probeer de tijden tussen het kolven iets te rekken. Je kolft dan dus iets minder vaak dan dat je borstvoeding zou geven als je bij je kindje zou zijn. Nadeel is vaak wel dat je dit aan je borsten zult voelen en mogelijk melk zult gaan druppen. Door de warmte kun je mogelijk een toeschietreflex krijgen. Dit is per persoon verschillend en zul je moeten uitproberen.

Sauna’s met kolfruimte

Er zijn een aantal sauna’s waarvan wij zeker weten dat er een aparte kolfruimte beschikbaar is. Staat de sauna van je keuze er niet bij, neem dan zelf even contact op met de betreffende sauna.
Veluwse Bron: aparte kolfruimte met elektriciteit en koelkast

 • Elysium
 • SpaWell
 • SpaSense
 • SpaPuur
 • Thermen Holiday
 • SpaWeesp
 • Wellness Hezemeer
 • Zwaluwhoeve
 • Thermen Bussloo
 • Thermen Soesterberg
 • Thermen Berendonck
 • Thermen Bad Nieuweschans

Meer sauna nieuws

Wellnessweken bij Vakantieveilingen

Het is weer zo ver: Wellnessweken bij VakantieVeilingen! Van zondag 26 februari t/m zaterdag 18 maart 2023 kun je weer genieten van de Wellnessweken bij VakantieVeilingen. Gedurende deze 3 weken...

Lees verder

2e saunakaartje gratis actie

Momenteel loopt er een 2e saunakaartje gratis actie van SpaOnline in samenwerking met Palmolive. Hoe werkt de 2e saunakaartje gratis actie? De actie werkt heel simpel. Ga naar de actiepagina van...

Lees verder

Corona en sauna

Naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari 2022 zijn er een aantal aangepaste landelijk geldende richtlijnen van kracht. Een van de richtlijnen is dat saunacomplexen open mogen, onder...

Lees verder

Elysium aanbieding korting en acties

Wellnessresort Elysium is een fantastisch saunacomplex in Bleiswijk, bij Rotterdam. Ben je van plan deze sauna te bezoeken, kijk dan eerst even bij onderstaande Elysium aanbiedingen, kortingen en...

Lees verder

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>