Drukke dagen sauna

Het naar de sauna gaan wordt steeds populairder. De saunamarkt is de afgelopen jaren dan ook flink toegenomen en groeit jaarlijks met bijna 4% (Bron: AD.nl). Puilen alle sauna’s dan uit van de mensen? Nee, dat natuurlijk ook weer niet. Welke sauna’s het drukst zijn en welke dagen van de week je liever kunt vermijden als je rustig naar de sauna wilt, lees je in dit artikel.

Welke dagen zijn het drukst?

Net als bij veel andere dagjes uit zijn er populaire saunadagen en minder populaire saunadagen. De zaterdag en de zondag vallen onder de populaire saunadagen. Dit komt omdat veel mensen in het weekend vrij zijn. Wil je rustig van een dagje sauna genieten, dan kun je over het algemeen beter een doordeweekse dag kiezen, vaak met uitzondering van de badkledingdag. Badkledingdagen zijn over het algemeen drukker bezocht dan andere doordeweekse dagen, aangezien er ook een grote groep mensen is die niet bloot naar de sauna wil gaan. Zij maken dan gebruik van de badkledingdag. De badkledingdag is bij elke sauna anders. Kijk hier voor een overzicht van badkledingdagen per sauna.

Naar de sauna op een feestdag of vakantiedag

Feestdagen zijn heerlijke dagen om even bij te komen en te genieten van een dagje sauna. Nadeel van een feestdag is dat het op deze dagen over het algemeen ook drukker in de sauna is. Daarbij moet wel gezegd worden dat de feestdagen in de winter, zoals kerst en oud en nieuw, de drukste momenten van het jaar zijn! Het weer speelt hierbij een grote rol. Men gaat over het algemeen toch liever in de herfst en winter naar de sauna dan in de lente en de zomer.
In de schoolvakanties worden sauna’s ook graag bezocht en is het drukker dan normaal. Daarbij zijn de vakanties vanaf oktober tot maart (herfstvakantie, kerstvakantie, carnavalsvakantie) de drukste vakanties.

Het weer!

Het weer speelt bij saunabezoekers over het algemeen een grote rol. Tijdens koude dagen is een dagje sauna een favoriet uitstapje. Dus is zaterdag, zondag of een vakantie- of feestdag en is het koud buiten? Ga er dan maar gerust vanuit dat het erg druk zal zijn in de sauna.
Tijdens een hete zomerdag heb je meer kans op een rustige saunadag, alhoewel steeds meer mensen een dagje sauna tijdens hete dagen zeer kunnen waarderen. En dat is niet voor niets. In saunacomplexen heb je namelijk de beste afkoelmogelijkheden op hete zomerdagen en kun je er streeploos bruin worden!

Drukke en rustige sauna’s

Niet alle sauna’s zijn even druk. Of het (te) druk wordt in een saunacomplex hangt onder andere af van de grote van het saunacomplex en de opzet. Sommige sauna’s zijn erg druk, maar door de ruime opzet heb je dit niet zo in de gaten. Daarbij speelt het beleid van de sauna (hoeveel mensen laten ze toe) ook een rol bij de drukte in sauna’s.

Welke saunadag kies jij?

Op basis van bovenstaande informatie kun je hopelijk redelijk bepalen welke saunadag jij kiest. Twijfel je nog? Bel dan de sauna van je keuze en vraag er gewoon naar. De sauna zelf heeft vaak het beste beeld van hoe druk de dag gaat worden. Zij kunnen daarbij ook zien hoeveel reserveringen er zijn. Op basis daarvan kunnen zij vaak een goede inschatting maken en kun jij bepalen of je al dan niet naar de betreffende sauna wilt gaan of dat je liever een andere sauna of een andere dag uitkiest!

Meer sauna nieuws

Wellnessweken bij Vakantieveilingen

Het is weer zo ver: Wellnessweken bij VakantieVeilingen! Van zondag 26 februari t/m zaterdag 18 maart 2023 kun je weer genieten van de Wellnessweken bij VakantieVeilingen. Gedurende deze 3 weken...

Lees verder

2e saunakaartje gratis actie

Momenteel loopt er een 2e saunakaartje gratis actie van SpaOnline in samenwerking met Palmolive. Hoe werkt de 2e saunakaartje gratis actie? De actie werkt heel simpel. Ga naar de actiepagina van...

Lees verder

Corona en sauna

Naar aanleiding van de persconferentie van 25 januari 2022 zijn er een aantal aangepaste landelijk geldende richtlijnen van kracht. Een van de richtlijnen is dat saunacomplexen open mogen, onder...

Lees verder

Elysium aanbieding korting en acties

Wellnessresort Elysium is een fantastisch saunacomplex in Bleiswijk, bij Rotterdam. Ben je van plan deze sauna te bezoeken, kijk dan eerst even bij onderstaande Elysium aanbiedingen, kortingen en...

Lees verder

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>