Sauna info

Sauna voor beginners

Ben je nog nooit naar de sauna geweest, maar wil je binnenkort voor het eerst gaan? Dan is het goed om je in te lezen over het bezoeken van de sauna. Door je kort in te lezen, weet je namelijk waar je aan toe bent en wat je precies moet doen in de sauna, om maximaal van de gezondheidsvoordelen van de sauna te profiteren. In dit artikel geven we vijf tips voor sauna voor beginners, die jij als beginnende saunabezoeker kunt gebruiken om jouw eerste bezoekje te laten slagen.

Tip 1: check de huisregels

Voor je naar de sauna gaat, is het goed om de huisregels van de betreffende sauna even kort door te lezen. Je hoeft de regels niet uit je hoofd te kennen, maar het is goed om te weten wat je wel en niet mag doen in het saunacomplex. Gaat het bijvoorbeeld om een sauna waar badkleding verplicht is of je juist geen badkleding mag dragen? Dit zijn dingen die goed zijn om van tevoren even uit te zoeken.

Tip 2: neem voldoende handdoeken mee

Neem niet alleen een badjas mee als je naar de sauna gaat, maar neem ook 1 grote handdoek en het liefst 2 of 3 kleinere handdoeken mee. De grote handdoek neem je mee de saunacabine in, de kleinere handdoeken gebruik je om je na het bezoeken van de sauna mee af te drogen.

Tip 3: vergeet niet te koelen

Na het bezoeken van een hete saunacabine, is het erg belangrijk om af te koelen. Stap onder de koude douche, ga in het dompelbad, laat het water van de stortemmer over je heen vallen of ga onder de neveldouche. Hoe je het doet, maakt niet uit. Als je lichaam (inclusief je hoofd!) maar afgekoeld worden. Lees ook: Waarom afkoelen na sauna?

Tip 4: drink voldoende

Je verliest veel vocht als je in de sauna zit. Daarom is het belangrijk om gedurende de dag veel te drinken. Dit kan in het restaurant van de sauna, maar wij raden je ook altijd aan om zelf een flesje water mee te nemen. Dit bespaart je niet alleen geld, maar zo zorg je er ook voor dat je altijd water in de buurt hebt om goed te hydrateren.

Tip 5: luister naar je lichaam

Tot slot is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren, zeker als je voor het eerst naar de sauna gaat. Overdrijf je bezoek niet en probeer niet meteen mee te doen met de frequente saunabezoekers, maar begin rustig aan. Voel je je niet goed? Dan luister je naar je lichaam en verlaat je de saunacabine, ook als je er pas net in zit.

Gerelateerde artikelen:

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>