Sauna info

Sauna tijdens menstruatie

Je hebt een dagje sauna op de planning staan en bent nu (onverwacht) ongesteld geworden. Wil je je dag vol ontspanning eigenlijk niet annuleren, maar weet je niet zo goed of je wel of niet naar de sauna kunt gaan als je menstrueert? Lees dan meer over het bezoeken van de sauna tijdens de menstruatie op deze pagina.

Sauna tijdens menstruatie: het is mogelijk

Veel mensen denken dat je niet naar de sauna kunt gaan als je menstrueert, maar in feite is dit gewoon mogelijk. Draag je een tampon als je naar de sauna gaat, dan mag je namelijk gewoon de cabine in. Wel moet je de tampon regelmatig vervangen, zodat je niet te maken kunt krijgen met doorbloedingen in de saunacabines of in het zwembad. Dat is wel zo hygiënisch!

Naar de sauna tijdens de menstruatie: TIPS

Ga jij binnenkort naar de sauna, maar zit je op dat moment ook precies in de periode van je menstruatie? Gebruik dan onderstaande drie tips om jouw saunabezoek zo goed en prettig mogelijk te laten verlopen.

Tip 1: Wellnesstampon. Een wellnesstampon is een soort tampon, maar dan zonder touwtje. De wellnesstampon is gemaakt van een bepaald soort schuim, dat zich vormt naar het lichaam. Hij is makkelijk te vouwen en in te brengen en beweegt goed mee. Ook zit er in de tampon wat Lacta-gel met melkzuur dat de natuurlijke balans in je vagina op peil houdt. Bekijk in onderstaande video hoe je de wellnesstampon kunt inbrengen en verwijderen.
Bestel hier een wellnesstampon via bol.com

Tip 2: Liever geen wellnesstampon? Gebruik dan een gewone tampon en knip het touwtje iets korter. Is het touwtje iets korter, dan zien andere mensen het touwtje niet hangen. Dit voelt toch prettiger, aangezien dan niemand hoeft te weten dat je ongesteld bent.

Tip 3: draag een menstruatiecup als je naar de sauna gaat. Een menstruatiecup breng je in als een tampon en vangt vervolgens al het bloed op. Je haalt de menstruatiecup er na 6 tot 8 uur uit, spoelt de cup uit en kunt hem weer inbrengen. Steeds meer mensen vinden de menstruatiecup veel prettiger dan de tampon, zeker in de sauna. De menstruatiecup heeft namelijk geen opvallend touwtje, maar een onopvallend transparant buisje om de cup te verwijderen. Je ziet hier hoe je een menstruatiecup kunt inbrengen.
Je kunt de menstruatiecup hier bestellen.

Tip 4: luister goed naar je lichaam. Veel mensen kunnen minder lang in de saunacabine blijven als ze ongesteld zijn. Voel je je duizelig, misselijk of zwak, dan is het goed om de cabine uit te gaan.

Tip 5: vind je het onprettig om tijdens je menstruatie bloot naar de sauna te gaan, dan kun je kiezen voor een badkledingdag. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je ongesteld bent, maar het voelt misschien wel iets prettiger omdat je onderkant bedekt is :). Bekijk hier de badkledingdagen van diverse sauna’s.

Sauna tijdens menstruatie? Doe datgene waar jij je prettig bij voelt

Je kunt naar de sauna als je ongesteld bent, maar dan moet je dit natuurlijk zelf ook wel prettig vinden. Voel je je toch niet prettig bij het bezoeken van de sauna als je ongesteld bent, dan kun je jouw saunabezoek beter even uitstellen.Je kunt in plaats van je saunabezoek ook je menstruatie uitstellen door bijvoorbeeld de pil langer door te slikken. Vind je het echter niet erg om naar de sauna te gaan met een tampon of menstruatiecup in, dan ga je gewoon lekker genieten van een dagje sauna ook al ben je ongesteld.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>