Sauna info

Sauna na operatie

Na een operatie mag je gewoon douchen, maar badderen en het bezoeken van de sauna wordt niet aangeraden. Wanneer je precies naar de sauna mag en waar je op moet letten als je inderdaad naar de sauna gaat na een operatie, lees je op deze pagina.

Sauna na operatie: wanneer mag het?

Of je naar de sauna mag als je een operatie ondergaan hebt, is afhankelijk van de ingreep die je hebt gehad. Bij een heftige ingreep mag je bijvoorbeeld enkele weken niet naar de sauna, terwijl je bij een kleine ingreep wel na enkele weken gewoon weer naar de sauna mag gaan. Over het algemeen wordt het tijdsbestek van 2 weken na de operatie gehanteerd. Dit betekent dat je over het algemeen 2 weken na de operatie weer naar de sauna mag gaan. Wij raden je echter wel aan om dit even na te vragen aan jouw arts. Heb je een heftige operatie ondergaan of reageer je niet goed op de operatie, dan kan hij of zij je namelijk adviseren om nog even te wachten met het bezoeken van de sauna.

Sauna na operatie: waar op letten?

Je hebt een operatie ondergaan en mag van de dokter weer naar de sauna. Als je voor het eerst sinds de operatie weer naar de sauna gaat, is het wel goed om bepaalde zaken in de gaten te houden. Denk hierbij aan de wond door jouw operatie, maar ook aan klachten als duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Voel je je niet goed, dan is het belangrijk om direct te handelen. Blijf bij duizeligheid, misselijkheid of ernstige hoofdpijn bijvoorbeeld niet in de cabine zitten, maar ga naar buiten om je lichaam te kalmeren. Je lichaam heeft een flinke klap gehad door de operatie, dus je moet zeker niet de grenzen opzoeken als je naar de sauna gaat.

Het is verstandig om na een operatie niet direct in de heetste saunacabines te gaan. Bouw het rustig op en push je lichaam niet door in een sauna van 90 graden te stappen of een opgieting bij te wonen.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>