Sauna info

Sauna na bevalling

Als je zwanger bent, mag je niet altijd naar de sauna. Vrouwen die nog nooit naar de sauna zijn geweest, mogen tijdens de zwangerschap helemaal niet naar de sauna. Vrouwen die regelmatig naar de sauna gingen voor ze zwanger werden, mogen alleen onder bepaalde voorwaarden naar de sauna. Ben je eindelijk bevallen en heb je na negen maanden tijd ontzettend veel zin om zorgeloos naar de sauna te gaan? Lees dan in dit artikel wanneer je de sauna precies mag bezoeken als je bevallen bent. Je mag namelijk niet meteen naar de sauna, maar pas als je lichaam weer van de bevalling hersteld is.

Sauna na bevalling: wanneer mag het?

Je mag niet meteen naar de sauna als je net bevallen bent. In (zwem)water zitten namelijk veel bacteriën en als je met jouw open wond door de bevalling in het water gaat liggen, kan er een infectie in de baarmoeder ontstaan. Daarom mag je pas in het zwembad of naar de sauna als je helemaal geen bloedverlies meer ervaart na de bevalling. Ga niet direct naar d sauna als je één dag niet meer vloeit, maar ga pas naar de sauna als je enkele dagen helemaal geen bloedverlies meer hebt gehad.

Als je nog bloed verliest, betekent dit dat de wond door de bevalling nog niet helemaal genezen is. Dit betekent weer dat de wond vatbaar is voor bacteriën. Ga daarom nooit naar de sauna of naar het zwembad als je nog bloed verliest, maar doe dit pas als je helemaal niet meer vloeit. Bij sommige vrouwen duurt dit een week, bij andere vrouwen duurt dit drie, vier, vijf of zelfs zes weken.

Sauna na bevalling: luister naar je lichaam!

Ga je voor het eerst naar de sauna sinds jouw bevalling, dan is het belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Voel je je duizelig, word je misselijk, krijg je flinke hoofdpijn of voel je je trillerig, dan is het belangrijk om actie te ondernemen. Blijf niet in de warme saunacabine zitten, maar ga eruit en probeer je lichaam weer af te koelen. Voelt het niet goed om 15 minuten in een warme cabine te zitten? Doe dit dan ook zeker niet, maar ga er gewoon na 10 minuten uit. Je lichaam heeft een flinke klap gekregen door de bevalling, dus zorg goed voor jezelf.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>