Sauna info

Sauna en zwanger

Sauna en zwanger. Mag dat? In principe is dit geen probleem, alleen tijdens het eerste trimester en tijdens de laatste weken van de zwangerschap wordt een saunabezoek afgeraden. Buiten deze periode kun je tijdens de zwangerschap gewoon naar de sauna. Een saunabezoek als je zwanger bent is zelfs heerlijk voor je lichaam en je geest. Je ontspant, het is goed voor hart- en bloedvaten en je verliest veel vocht!

Enkele aandachtspunten tijdens de zwangerschap

Mocht je willen gaan dan zijn er wel wat aandachtspuntjes die je zeker even door moet nemen, voordat je naar de sauna gaat als je zwanger bent.

Je kunt tijdens je zwangerschap gewoon naar de sauna gaan mits:

  • Je een regelmatige saunaganger bent. Ben je dit niet let op uiterst goed op de reactie van je lichaam en blijf niet te lang in de sauna (maximaal 10 minuten). Als je je niet prettig voelt ga dan meteen uit de sauna.
  • Je een normale zwangerschap hebt en gezond bent.
  • Je niet langer dan 10 minuten in de saunacabine blijft zitten. Je lichaamstemperatuur kan dan namelijk te hoog worden. Dit kan negatieve effecten op je kindje hebben.
  • Ga bij twijfel altijd uit de sauna, bijvoorbeeld als je je toch niet lekker voelt.

Twijfel je toch nog aan een saunabezoek tijdens je zwangerschap, aarzel dan niet en bespreek dit met je verloskundige of gynaecoloog.

Speciale zwangerschapsarrangementen

Er zijn verschillende sauna’s die speciale zwangerschapsarrangementen hebben voor zwangeren. Informeer hiernaar bij de sauna waar je naartoe wilt gaan.

Ander interessant artikel voor jou:

Terug naar Kortingsbon sauna

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>