Sauna info

Sauna en huid

De sauna is niet alleen goed voor je weerstand en voor het lozen van schadelijke afvalstoffen in je lichaam, maar het is ook erg goed voor de huid. Waarom de sauna zo gezond is voor de huid, lees je in dit artikel. Zo lees je op deze pagina welke gezondheidsvoordelen het bezoeken van de sauna heeft voor de huid in het specifiek.

De huid reinigt diep in de sauna

Door de hoge temperatuur in de saunacabine, ga je zweten. Het zweet dat jouw lichaam uitscheidt, komt door de poriën naar buiten. Omdat er allerlei viezigheden in de poriën zitten, neemt het zweet deze viezigheden mee tijdens zijn weg naar buiten. Dit betekent dat het zweet dat je tijdens het saunabezoek verliest, jouw huid effectief reinigt. Ben je een dagje naar de sauna geweest, dan heb je hierna veel minder last van puistjes, mee-eters en openstaande poriën. Zelfs mensen met ernstige acne hebben veel minder last van hun huidproblemen na een eenmalig bezoek aan de sauna. Lees ook: Sauna en acne

De huid vernieuwt zich sneller

De hitte in de saunacabine zorgt ervoor dat jouw huid zich sneller vernieuwt. Op de lange termijn zorgt dit voor een zachtere huid, die bovendien soepeler aanvoelt dan voorheen. Zeker als je regelmatig naar de sauna gaat, is dit gezondheidsvoordeel erg groot. In dit geval blijft jouw huidvernieuwing namelijk snel gaan en dit betekent dat je echt duidelijk een zachtere en meer soepele huid hebt.

De huid veroudert minder snel

De hitte in de sauna zorgt er niet alleen voor dat je gaat zweten, maar zorgt er ook voor dat jouw huid goed gaat doorbloeden. Door een betere doorbloeding in de huid, kan het verouderingsproces van de huid effectief worden tegengegaan. Ga je regelmatig naar de sauna, dan ziet je huid er jonger en frisser uit. Je hebt minder last van fijne rimpeltjes, maar ook de diepere rimpels in de huid worden minder opvallend.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>