Sauna info

Sauna en acne

Niet alleen pubers, maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Acne is niet alleen ontsierend, maar kan ook pijnlijk zijn. Puistjes kunnen namelijk ook gaan ontsteken en dit doet zeer. Heb jij last van acne en wil je hier graag iets aan doen? Dan kun je allerlei dure huidverzorgingsproducten kopen, maar je kunt ook gewoon een dagje naar de sauna gaan.

Het ontstaan van acne

Voor we vertellen waarom het bezoeken van de sauna zo goed is als je acne hebt, is het belangrijk om te weten hoe acne precies ontstaat. Puistjes worden veroorzaakt door een verhoogde talgproductie. Door de aanwezigheid van bepaalde hormonen in het lichaam, wordt er te veel talg geproduceerd. Dit overtollige talg verstopt de poriën en hierdoor krijg je puistjes. Je kunt overigens ook puistjes krijgen door vuil in de poriën of door het gebruik van make-up. Raken de poriën hierdoor verstopt, dan kunnen ze namelijk ook ontstoken raken en zo ontstaan die vervelende puistjes.

Sauna en acne

Als je in een saunacabine zit, ga je zweten door de hete lucht in de cabine. Als je even aan het zweten bent, spoelt het zweet de poriën schoon. Dit betekent dat het overtollige talg, de vuiltjes in de poriën en de achtergebleven make-up in de huid weggespoeld worden. De poriën worden in feite door jouw eigen zweet gereinigd en hierdoor verdwijnen je puistjes als sneeuw voor de zon.

Je kunt puistjes niet alleen laten verdwijnen door naar de sauna te gaan, maar je kunt het ontstaan van nieuwe puistjes op deze manier ook voorkomen. Door de poriën regelmatig schoon te spoelen in de sauna, blijft er namelijk geen talg meer in de poriën achter en krijg je geen puistjes meer. Ga je eens per maand naar de sauna, dan ziet je huid er veel beter uit. Ga je eens per week naar de sauna, dan kun je jouw acne zelfs helemaal laten verdwijnen.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>