Sauna info

Naakt in de sauna

Veel mensen weten niet waarom het gebruikelijk is om naakt de sauna in te gaan. Naakt zijn in de sauna heeft verschillende redenen. We doen het niet zomaar. Ten eerste is het beter voor je lijf en ten tweede is het hygiënischer dan het dragen van badkleding. Graag leggen we uit waarom dit zo is.

De nadelige gevolgen van badkleding

Het dragen van badkleding in de sauna heeft nadelige gevolgen voor de afkoeling van je lijf en de bloedtoevoer naar verschillende lichaamsdelen.
Afkoeling van je lichaam, na de sauna, is belangrijk. De stof van de badkleding verhindert goede afkoeling van je lichaam en is derhalve niet wenselijk. Daarnaast zorgt de elastiek in de badkleding voor vertraging van de bloedtoevoer naar onder andere je hart, longen en je hersenen. Ook worden, tijdens het zweten, afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd. Het dragen van badkleding bemoeilijkt dus niet alleen de afkoeling door transpiratie. Het is tevens onhygiënisch, omdat zweet en afvalstoffen in je badkleding achterblijven.
Tot slot blijft badkleding nat. Dit is een nadeel omdat een nat lichaam slechter afkoelt dan een droog lichaam. Bij het dragen van badkleding heb je grotere kans op oververhitting van je lichaam.

Toch niet naakt in de sauna?

Voor mensen die naakt eng of vervelend vinden hebben veel sauna’s de zogenaamde badkledingdagen. Tijdens deze badkledingdagen zijn de saunagangers verplicht om badkleding te dragen. Sommige vrouwen hebben niet zo’n moeite met naakt zijn op zich, maar meer dat ook mannen naakt zijn. Voor de vrouwen die moeite hebben met gemengde sauna’s zijn er damesdagen. In vrijwel elke sauna zijn er speciale damesdagen.

 

Terug naar Kortingsbon sauna

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>