Sauna info

Wat meenemen naar de sauna?

Als je naar de sauna gaat, moet je altijd een paar dingen meenemen. Ben je nog nooit een dag bij een saunacomplex geweest en weet je daarom niet zo goed wat je mee moet nemen? Lees dan snel verder, want in dit artikel over “wat meenemen naar de sauna” lees je precies wat je mee moet nemen als je een dagje naar de sauna gaat.

Een badlaken en handdoeken

Ten eerste neem je altijd een groot badlaken mee als je naar de sauna gaat. Dit badlaken neem je mee de saunacabine in, om op te gaan liggen. Het badlaken moet lang zijn, want je moet er volledig op kunnen liggen. Idealiter heb je een badlaken van 180 centimeter lang, 190 centimeter lang of zelfs 200 centimeter lang.

Verder neem je ook meerdere handdoeken mee als je naar de sauna gaat. Deze handdoeken gebruik je om je tussendoor mee af te drogen (bijvoorbeeld na het zwemmen), maar ook om je aan het einde van de dag mee af te drogen. De meeste mensen nemen twee of drie handdoeken mee als ze een dagje naar de sauna gaan.

Een badjas

In de saunacabine ben je naakt, maar het is wel fijn als je tussen de bedrijven door een badjas aan kunt trekken. Bij sommige saunacomplexen is het dragen van een badjas buiten de saunacabines zelfs verplicht. Een dikke en/of lange badjas is niet verplicht: je mag zelf weten wat voor badjas je meeneemt.

Badslippers

Ook heb je altijd badslippers nodig als je naar de sauna gaat. Badslippers zijn niet altijd verplicht, maar het is wel zo hygiënisch om badslippers te dragen. Ook als badslippers niet verplicht zijn in jouw saunacomplex, raden wij je aan om gewoon slippers mee te nemen.

Shampoo en douchegel

Bij veel saunacomplexen wordt er shampoo en douchegel aangeboden, maar dit is niet altijd het geval. Wil je na het bezoek aan de sauna lekker je haren kunnen wassen en wil je je goed afspoelen, dan moet je zelf shampoo en douchegel meenemen. Wordt er geen shampoo en/of douchegel aangeboden in het saunacomplex, dan heb je in ieder geval altijd zelf iets bij je.

Een boek of tijdschrift

Veel mensen vinden het fijn om tussen het bezoeken van de saunacabines door, af en toe even wat te lezen. Veel saunacomplexen hebben wel wat tijdschriften liggen, maar je kunt ook zelf een boek of tijdschrift meenemen. In dit geval weet je in ieder geval zeker dat je iets leuks te lezen hebt.

Een flesje water

Tot slot raden wij je aan om altijd een flesje water mee te nemen als je naar de sauna gaat. In de sauna verlies je namelijk veel vocht en als je niet voldoende drinkt, kun je flinke hoofdpijn krijgen. Heb je een flesje water bij je, dan kun je altijd drinken en hoef je niet naar het (dure) restaurant van de sauna als je dorst hebt.

Mogelijk interessante artikelen voor jou:

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>