Sauna info

Kleurentherapie sauna

Veel mensen weten het niet, maar kleuren hebben een bepaald effect op mensen. Door in aanraking te komen met een bepaalde kleur in een saunacabine voor kleurentherapie, kun je specifieke organen van je lichaam ondersteunen. Zo kun je ervoor zorgen dat je maag beter ondersteund wordt, maar ook dat je spijsverteringskanaal beter functioneert en je je op deze manier beter voelt. Ben jij benieuwd welke effecten de verschillende kleuren op het menselijk lichaam hebben? Lees dan meer over de effecten van de verschillende kleuren volgens de theorie van de kleurentherapie sauna op deze pagina.

De kleur groen

De kleur groen ontspant de organen, waardoor je je goed kunt ontspannen en je je over het algemeen rustiger voelt. Ook stimuleert de kleur groen de ontgifting van het lichaam, wat de kleurentherapie sauna met de kleur groen tot een goede detox behandeling maakt. Verder helpt de kleur groen klachten als hoofdpijn, jicht, zenuwpijn en hoesten te verminderen.

De kleur geel

De kleur geel ondersteunt het lichaam om maag- en darmklachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. De kleur geel zorgt voor een goede werking van de klieren en activeert het huidslijm. Het is de meest heldere kleur van de kleurentherapie sauna, die bovendien een positief effect heeft op de geest. Door even in een kleurentherapie sauna met de kleur geel te gaan, voel je je warm, behaaglijk en energieker.

De kleur rood

De kler rood activeert het hart en verbetert de bloedsomloop. Hierdoor worden klachten op het gebied van de hersenen, de longen en de spieren minder. Ook helpt de rode kleur in de kleurentherapie sauna bij een gebrek aan energie, bijvoorbeeld door een periode met lange en vermoeiende werkdagen. De kleur rood heeft een negatieve invloed op huidziekten en reuma, dus met deze aandoeningen kun je de kleurentherapie sauna met de kleur rood beter vermijden.

De kleur blauw

De kleur blauw heeft niet alleen een frisse uitstraling, maar werkt ook verkoelend. De kleur heeft een positieve uitwerking op problemen als slapeloosheid, maar ook op mentale problemen als onrustigheid en angsten. Tot slot zorgt de kleur blauw ook voor een goede doorbloeding.

Kleurentherapie sauna: helende kleuren

De meeste kleurentherapie sauna’s bieden niet een specifieke helende kleur, maar veranderen steeds van kleur om je van alle positieve effecten van de verschillende kleuren te laten profiteren. Heb je te maken met huidproblemen en reuma, dan wordt aangeraden om de kleurensauna te verlaten als de kleur rood oplicht in de saunacabine. Heb je deze problemen niet, dan kun je in aanraking komen met alle kleuren van de kleurentherapie sauna.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>