Sauna info

Klankschalen sauna

Steeds meer saunacomplexen bieden niet alleen traditionele saunacabines aan, maar richten zich ook steeds meer op de oude rituelen op het gebied van de sauna. Zo zijn er steeds meer saunacomplexen die een klankschalen sauna aanbieden: een speciale saunacabine die volledig gebaseerd is op een oud ritueel met klankschalen. Wat een klankschalen sauna precies is en bij welke saunacomplexen je deze bijzondere sauna kunt vinden, lees je op deze pagina.

De klankschalen sauna: een korte introductie

Klankschalen komen oorspronkelijk uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de verschillende gebieden van de Himalaya. De schalen worden niet alleen gebruikt als eetkommen, maar ook als offerschalen, slaginstrumenten en geluidsbronnen die de relaxatie ondersteunen. Een klankschaal kan geluid voorbrengen door er met een stok tegenaan te slaan, maar ook door er met een stok doorheen te cirkelen.

Helende processen door klankschalen sauna

Iedere klankschaal heeft zijn eigen karakter, klankkleur en toonzetting. Door bepaalde klankschalen te gebruiken, kan het lichaam zich beter ontspannen en kunnen bepaalde helende processen in het lichaam in werking worden gezet. Dit gebeurt volgens de natuurkundige principes. Water is een vloeistof die goed geleidt en het menselijk lichaam bestaat voor maar liefst 70 procent uit water. Gooi je een steen in het water, dan komen er kringen in de vloeistof. Gebruik je een klankschaal in de sauna, dan gebeurt er eigenlijk hetzelfde in het lichaam. Dit komt omdat de trilling van een klankschaal tot diep in het lichaam door kan dringen en diep in het lichaam de cellen aan het werk kan zetten. Door de cellen in werking te zetten met een klankschaal, laat het lichaam de spanning los en kom je meer in balans.

Overzicht sauna’s met klankschaalsessie

Er zijn diverse sauna’s die een klankschaal sauna aanbieden of regelmatig een klankschaal sessie organiseren in een standaard sauna. De sauna’s die je kunt bezoeken om te profiteren van de helende werking van klankschalen, zijn de volgende:

 

Door een van deze saunacomplexen te bezoeken, kun je profiteren van de helende werking van klankschalen op het lichaam. Uiteraard bieden bovenstaande saunaresorts ook andere saunacabines aan, voor een complete dag wellness en ontspanning.

Let op: sommige saunaresorts bieden standaard de klankschaal sessie sauna aan, terwijl andere complexen op bepaalde tijdstippen sessies met klankschalen organiseren. Check bij de sauna die jij wil bezoeken hoe dit geregeld is en je weet zeker dat je de klankschalen sessie in de sauna niet hoeft te missen.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>