Sauna info

Infra rood sauna werking

De meeste grote saunacomplexen hebben niet alleen de traditionele saunacabines, maar hebben ook een infra rood sauna. Ben jij benieuwd hoe een infra rood sauna precies werkt en wat het bezoeken van deze sauna voor gezondheidsvoordelen heeft? Lees dan meer over de infra rood sauna werking op deze pagina en lees bovendien waarom de infra rood sauna goed is voor onze gezondheid.

Werking van de infra rood sauna

De werking van de infra rood sauna is gebaseerd op de infra rood warmte die door speciale infra rood elementen in de saunacabine opgewekt wordt. Het kenmerk van infra rood warmte is dat deze warmte naar de huid overgebracht wordt zonder dat er warme lucht aan te pas komt. Dit betekent dat de saunacabine minder warm is dan andere saunacabines, maar wel dezelfde gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Voor mensen die astma hebben of door hartproblemen niet in te hete saunacabines kunnen, is de infra rood sauna de ideale saunacabine.

Infra rood sauna gezondheid

De infra rood sauna is minder heet dan andere saunacabines, maar dit betekent niet dat de sauna minder positieve gezondheidseffecten heeft dan andere saunacabines. Omdat de warmte van de infra rood sauna direct door het lichaam wordt opgenomen via de huid, is de sauna erg stimulerend voor de doorbloeding van spieren.

Als de warmte van de infra rood sauna via de huid in het lichaam komt, treden er namelijk enkele tegenreacties van het lichaam op. Ten eerste stroomt er via de geopende haarvaten extra bloed door de onderhoud, zodat transpiratie door de warmte mogelijk gemaakt kan worden. Daarnaast moet het hart harder gaan werken, waardoor de doorbloeding van het lichaam nog meer gestimuleerd wordt. Door slechts een kwartiertje tot twintig minuten in de infra rood sauna te gaan, stimuleer je de doorbloeding van je spieren de rest van je lichaam optimaal.

De infra rood sauna: ideaal voor actieve sporters

Het bezoeken van de infra rood saunacabine is goed voor iedereen, maar het is zeker een must voor actieve sporters. Heb je last van je spieren en/of gewrichten door het sporten, dan kan het bezoeken van deze saunacabine zomaar een einde maken aan jouw lichamelijke klachten. Het infra rood licht in de sauna stimuleert de doorbloeding van de spieren optimaal, waardoor bepaalde pijnklachten in de spieren en gewrichten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Heb je spierpijn door een heftige work-out in de sportschool, dan kun je de pijnklachten optimaal bestrijden door gewoon even in de infra rood sauna te gaan.

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>