Sauna info

Hoe vaak naar de sauna?

Sommige mensen gaan iedere week naar de sauna, anderen bezoeken de sauna eens per drie maanden en vinden dit meer dan voldoende. Ben jij een groot liefhebber van de sauna en ga je het liefst iedere week, maar weet je niet of dit verstandig is? Lees dan meer over de frequentie van het bezoeken van de sauna in dit artikel. In dit artikel lees je niet alleen hoe vaak het bezoeken van de sauna gezond is, maar ook hoeveel sessies je per saunabezoek moet doen.

Hoe vaak naar de sauna: wat is verstandig?

Het bezoeken van de sauna is gezond, dus eigenlijk zit er geen maximum aan het aantal saunabezoeken dat je per week of per maand mag organiseren. Wel is het belangrijk om te weten dat je veel vocht verliest in de sauna. Je mag dus best vijf keer per week naar de sauna gaan, maar dan moet je wel extra veel drinken. Experts raden aan om eens per 14 dagen naar de sauna te gaan, omdat je weerstand dan optimaal kan profiteren van de gezondheidsvoordelen van de sauna.

Hoe vaak in de saunacabine per bezoek?

Ga je naar de sauna, dan ga je vaak meerdere keren in de saunacabine. Dit is prima: experts raden zelfs aan om meerdere cabines per keer te bezoeken. Wat je echter niet moet doen, is tien keer op dezelfde dag in een saunacabine gaan. Dit is namelijk een te grote klap voor je lichaam. Ga maximaal drie keer in de sauna als je een dagje naar de sauna gaat en je profiteert van de gezondheidsvoordelen van de sauna, zonder dat je je lichaam een te grote klap geeft door de hitte.

De sauna bezoeken: luister naar je lichaam

Sommige mensen gaan drie keer per week naar de sauna, anderen vinden een dagje sauna per maand echt meer dan voldoende. Hoe vaak jij naar de sauna kunt gaan, is helemaal afhankelijk van jouw gezondheid en van wat jij prettig vindt. Luister daarom goed naar je lichaam als je naar de sauna gaat. Voel je je niet goed? Dan is het tijd om de cabine te verlaten, ook als dit de eerste keer sauna sinds een half jaar is. In de sauna luister je altijd goed naar je lichaam, hoe vaak of hoe weinig je ook naar de sauna gaat.

Gerelateerde artikelen:

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>