Sauna info

Hoe lang in de sauna?

Om maximaal van de gezondheidsvoordelen van de sauna te profiteren, moet je een tijdje in de hete saunacabine blijven zitten. Een paar minuten is niet voldoende, maar een half uur is zeker te lang. Ben jij nog nooit naar de sauna geweest en heb je geen idee hoe lang je precies in de cabine moet blijven zitten? Lees dan in dit artikel hoe lang je ongeveer in de sauna moet zitten om van de gezondheidsvoordelen te profiteren.

Hoe lang in de sauna: afhankelijk van twee factoren

Hoe lang je in de sauna moet zitten, is afhankelijk van twee factoren. Ten eerste is het afhankelijk van de temperatuur in de sauna. In de hetere sauna’s verblijf je vaak minder lang, terwijl je in de wat koelere sauna’s gemakkelijk 15 tot 20 minuten kunt blijven zitten. Daarnaast is de tijd die je in de sauna moet verblijven, afhankelijk van het aantal saunasessies die je die dag uit wil voeren. Ga je drie keer in de sauna, dan kun je per keer beter niet 15 minuten gaan zitten. Dit kan te heftig zijn voor je lichaam. In dit geval is een verblijf van 10 minuten beter.

Ga je drie keer in een hete sauna, dan bezoek je iedere sauna bijvoorbeeld 8 tot 10 minuten. Ga je twee keer in een wat koelere sauna, bijvoorbeeld van 70 graden, dan mag je best 15 minuten per keer in de sauna blijven.

Luister naar je lichaam

Er zijn richtlijnen voor de maximale duur in de saunacabine, maar toch is het altijd belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren als je in de sauna zit. Mag je 10 minuten in een bepaalde cabine zitten, maar voel je je na 7 minuten ineens duizelig of misselijk worden? Dan is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en de sauna te verlaten. Natuurlijk mag je het warm hebben in de sauna (dit is zelfs heel normaal), maar je mag je zeker niet ziek voelen in de cabine.

Interessante gerelateerde artikelen:

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>