Sauna info

Eerste keer sauna

Voor de eerste keer naar de sauna is erg spannend. Niet alleen omdat je je letterlijk en figuurlijk bloot geeft voor veel onbekende mensen, maar vaak ook omdat je gewoonweg niet weet wat je te wachten staat. Je kunt hier lezen wat je kunt verwachten als je voor de eerste keer naar de sauna gaat en waarom bloot helemaal niet zo vreemd hoeft te zijn.

Drempelvrees: de eerste keer bloot in de sauna

De meeste mensen hebben het echt wel gehad: drempelvrees bij hun eerste saunabezoek. Het is ook niet niks als je je helemaal bloot gaat geven aan jan en alleman. Naakt zijn is namelijk heel intiem. En als je bloot bent dan heb je niks meer te verbergen, dus dat is best wel eng natuurlijk. Toch is naakt zijn ook iets heel natuurlijks. Bloot zijn is juist heel puur. En het mooie van bloot zijn is dat alle vooroordelen door kleding volledig wegvallen. Heel bijzonder is dat eigenlijk. Ik weet nog goed dat ik na een dagje sauna me in de kleedkamer stond aan te kleden en ik helemaal verbaasd was toen dat stel naast ons zich aankleedde. De stijl van kleding paste totaal niet bij wat ik me bij hen had voorgesteld. Dat was een vreemde gewaarwording, maar tegelijk besefte ik me dat mensen dus heel puur zijn als ze naakt zijn. Zodra ze kleren aanhebben kan een beeld veranderen. In de sauna is iedereen dus eigenlijk gelijk, terwijl er natuurlijk wel degelijk verschillen zijn.

sauna cartoon 1

 

Verschillende mensen in de sauna

Net als in het dagelijks leven zijn de mensen in de sauna allemaal anders. En net als in het dagelijks leven vallen sommige mensen op en andere mensen minder of helemaal niet. Het is niet waar als mensen zeggen dat ze niet naar anderen kijken als ze naar de sauna gaan. Als je iemand ziet die iets aparts heeft dan wordt er gekeken, dat is heel normaal en menselijk. Normaal kijk je ook naar mensen, dus hier ook. Het is alleen niet waar dat mensen gaan staren en je je constant bekeken voelt. Dat is echt een fabeltje. Mensen kijken niet meer of minder naar je nu je naakt bent.

Je hebt bloot en…bloot

Als je naar de sauna gaat kun je je op verschillende manieren bloot geven. De een heeft totaal geen moeite met naakt zijn en gaat wijdbeens in de sauna zitten en paradeert in z’n blootje rond door het saunacomplex. Prima natuurlijk, maar een ander kan er juist voor kiezen om zich wat minder bloot te geven door bijvoorbeeld de hoekjes in een sauna meer op te zoeken, door meteen een handdoek om te slaan of een badjas aan te trekken als je uit de sauna komt. Je kunt ook kijken waar het in de sauna wat minder druk is en je juist hier ophouden. Net wat jij wilt en waar jij je prettig bij voelt. Dat zal niemand opvallen en jij voelt je prettiger.

Niet altijd bloot!

Wat veel mensen, die voor de eerste keer naar de sauna gaan, vergeten is dat je niet de hele tijd bloot bent. Gedurende de tijd dat je in het saunacomplex bent heb je een groot deel van de tijd gewoon een badjas aan of een handdoek omgeslagen. Echt bloot ben je alleen in de sauna zelf, als je gaat douchen en in de baden. Alhoewel, in de baden ben je de hele tijd met je lijf onder water, dus dan valt niet eens op dat je naakt bent. Een dagje sauna staat namelijk ook voor relaxen, een boekje lezen en lekker eten…. En dat doe je natuurlijk gewoon in je badjas!

Verschillen in saunacomplexen

Het ene saunacomplex is het andere niet. Als je voor de eerste keer naar een sauna gaat is het misschien handig om je hierin wat te verdiepen door vrienden of kennissen te vragen of door simpelweg ervaringsverhalen van mensen op het internet te lezen of op de website van de sauna te kijken. Er zijn grote en kleine saunacomplexen. Voordeel van grote saunacomplexen is dat zij vaak erg veel faciliteiten hebben en dat op minder drukke dagen je echt het gevoel kan hebben bijna alleen in de sauna te zijn. Het is niet waar dat grote saunacomplexen per definitie heel massaal zijn. Ook als het saunacomplex groot is kan de opzet heel intiem en gezellig zijn. Naar welke sauna je gaat is heel persoonlijk en zul je echt zelf moeten uitproberen.

Eerste saunabezoek: tips!

Als je besluit om binnenkort je eerste saunabezoek te plannen heb je misschien iets aan de volgende tips:

  • Heb je je toch over de drempel heen gezet om te gaan, maar blijf je het wel heel eng vinden. Zoek dan een minder drukke dag uit om naar de sauna te gaan. Bij voorkeur een doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk ook de sauna bellen en navraag doen wat minder drukke dagen zijn.
  • Vraag in de sauna of je eerst een rondleiding en uitleg kunt krijgen. In bijna alle sauna’s is dit mogelijk en helemaal niet vreemd. Je kunt dan alvast een beetje kijken hoe het eraan toe gaat, zonder dat je meteen bloot bent. Je hebt dan immers gewoon je badjas aan. Vaak wordt op deze manier je de angst die je nog hebt weggenomen.
  • Als je een vrouw bent dan kun je kiezen voor speciale damesdagen. Ook is het mogelijk om voor de eerste keer op een badkledingdag te gaan. Je ziet dan hoe het is en wat de bedoeling is. De drempel naar helemaal naakt is dan ook vaak minder. Er zijn verschillende sauna’s met speciale badkledingdagen.

De meest gehoorde reactie na de eerste keer sauna is…

Ik heb al heel veel mensen gesproken over hun eerste keer naar de sauna. Iedereen, maar dan ook echt iedereen, die ik tot nu toe hierover gesproken hebt zegt dat ze er totaal geen spijt van hebben en dat ze zeker nog vaker zullen gaan. Over bloot zijn wordt er bijna altijd gezegd dat het moment dat je voor het eerst je badjas uittrekt even vreemd is. Dit vreemde gevoel heb je hooguit een paar minuten en daarna geef je je over en is het alleen nog maar fijn!!!

Dus: overwin je angst, ga naar de sauna en geniet!!!!

Terug naar Kortingsbon sauna

 

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>