Sauna info

Saunaregels

Als je naar de sauna gaat zul je je moeten houden aan enkele saunaregels. Deze spelregels voor in de publieke sauna hebben vooral te maken met hygiëne en fatsoensnormen. Hieronder een overzichtje van de meest belangrijke sauna regels voor een saunabezoek.

Hygiëneregels in de sauna

Er zijn enkele belangrijke hygiëneregels in de sauna en die zijn:

  • Loop altijd op badslippers. Ook al worden sauna’s over het algemeen goed schoon gehouden, toch is het belangrijk om badslippers te dragen. U loopt dan sowieso minder kans op het oplopen van voetschimmel.
  • Ga in de sauna op een handdoek zitten.
  • Spuit in de stoomcabine de plaats waar je gaat zitten schoon met de daarvoor benodigde slang. In sommige sauna’s kun je een soort zitmatje pakken. Die liggen dan bij de deur, als je de betreffende sauna binnenloopt.
  • Draag geen badkleding (behalve op de dagen dat dit is toegestaan natuurlijk). Het dragen van badkleding is onhygiënisch.

Fatsoensregels in de sauna

Fatsoensregels zijn regels waar je je aan moet houden, gewoon omdat het zo hoort! Het is onbeschoft en vaak erg genant als je je niet aan deze saunaregels houdt. Het saunapersoneel zal je ook zeker aanspreken als je de fatsoensregels niet naleeft. Je kunt er zelfs door andere saunabezoekers op aangesproken worden.

  • Zorg ervoor dat je geen geluidsoverlast veroorzaakt. Hard praten en luidruchtig lachen horen hier ook bij, met name op bepaalde plaatsen in saunacomplexen die bewust bedoeld zijn voor als stilteplek, zoals stiltecabines, stiltesauna’s of speciale stilteruimtes.
  • Seksueel lichamelijk contact of iets wat daar sterk op lijkt wordt niet getolereerd en zeker niet gewaardeerd. Je kunt zelfs de sauna uit gezet worden als je het te bont maakt en als je teveel aan je partner zit.

cartoon kletsen in de sauna

Terug naar Kortingsbon sauna

Sauna TOPDEALS

Tot 50% KORTING

Bestel nu >>